Omvisning

Huleboer.jpg

Velkommen til denne omvisningen på nettsiden for læreverket i prosjektanalyse. Innholdet er så omfangsrikt og variert at den kan ta motet fra mange. For å bidra for at det ikke skjer skal du nå få noen smakebiter på innholdet.

Første stopp er et regneark som beregner nåverdiprofilen for opptil tre kontantstrømmer. Overgangen fra kontantstrøm til nåverdiprofil inngår i de fleste prosjektanalyser, så dette regnearket vil du ofte få bruk for. Bruken demonstreres i en kort video. Nettsiden inneholder ca 70 regneark til eksempler og oppgaver i lærebok og nettside. Et eksempel er regnearket til nettsideoppgaven om Den norske Opera Hvis du som nybakt student lurer på om du bør kjøpe eller leie bolig i studietiden, kan du ha nytte av dette regnearket Kanskje lurer du på å kjøpe bil? Avbetaling bør du uansett holde deg langt unna.

Mange studenter ønsker råd om hva slags kalkulator de bør kjøpe. Noen er også usikre på om de har gode nok forkunnskaper til et kurs i prosjektanalyse. Underveis kan du vurdere hva du har lært i forhold til læringsmålene som oppgis på startsiden for hvert kapittel. Ved repetisjon kan en samlet oversikt over alle oppgavene på nettsiden være nyttig. Bokens oppsummeringer av hvert kapittel ligger som lydfil for direkte avspilling eller for nedlastning til mp3-spiller. Tilsvarende mulighet har du for definisjonslisten.

Ønsker du variasjon i hvordan du skal bli fortrolig med fagets begreper? Da kan du spille et huskespill De fleste lærebøker inneholder en stikkordliste som viser hvor viktige begreper er behandlet. Vi har laget en integrert stikkordliste til hele læreverket, dvs. både lærebok og nettside. Listen kan være til god hjelp når du manøvrerer rundt i læreverket på egenhånd.

Nettsiden har også en oppgavetype som heter ”Hvor i boken?” Poenget med disse oppgavene er å trene opp evnen til å finne frem til teori som er relevant i forhold til et praktisk utgangspunkt. Drillos 17,67% sannsynlighet for å slå Tyskland i fotball, logoen til aksjefondet Odin og et avisoppslag om lån til 1 355% gir deg et godt inntrykk av hvordan disse oppgavene er bygget opp.

Takk for følget og god tur videre!

kikkert-tue.jpg

Spinner
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern